close icon



Barevný podzim v Karlových Varech plný procedur.
Využijte slevy se státním poukazem na lázeňský pobyt pro posílení imunity.

Základní cena pro 2 osoby:
31.590 Kč za pobyt

Pobyt při využití státního poukazu pro 2 osoby:
23.590 Kč za pobyt

Rezervujte přímo a při platbě na recepci hotelu Vám odečteme 4.000 Kč za osobu z celkové ceny.

Nové rezervace pobytů můžete provést na uvedených kontaktech nebo na našem webu.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Pokračovat
close icon

Zvýhodněné balíčky

Více
close icon

Vážení hosté, milí přátelé,

náš hotel bude znovu otevřen od 18.12.2020.

Navštivte nás o poslední adventní víkend nebo využijte naši nabídku Vánočního pobytu. Na naše pobytové balíčky nadále platí sleva 10%.
Pro rezervaci nás neváhejte kontaktovat na e-mailu: marketing.manager@irishotel.cz nebo na tel. +420 702 160 632.

Těšíme se na Vaši návštěvu.

Tým hotelu IRIS****

arrowRezervovat online Pokračovat na web hotelu
Kupón
na slevu
10%
Více
Kupón se slevou 10 % Schovat
Využijte kód pro slevu 10 % Váš kód: IRIS2010

Platí pro objednávky přes náš web. Kód zadejte v prvním kroku rezervace.

Platí pro pobyt v obodbí listopad 2018 - únor 2019

Speciální akce
&nbps
close icon

Dárkové vouchery
Darujte pobyt formou dárkového voucheru

Více

Na vybrané pobyty lze uplatnit státní poukaz
ve výši až 4 000 Kč

Více

Rozhovor se šéfkuchařem Ivanem Hlaváčkem

S jakým cílem volíte menu?

V našem menu zohledňujeme jak důraz na dietní stravování, tak i možnost volby běžné mezinárodní kuchyně. Stravování by u nás mělo v první řadě odpovídat tomu, že lidský organismus je v lázních zatěžovaný pitím místního minerálního pramenu. Trávení zde dostává impuls k samočištění a v tomto smyslu je třeba dbát o střevní mikroflóru.

Můžete popsat, jak to konkrétně dosahujete?

Hosté u nás mají v první řadě možnost doplnit svoji stravu o zakysané výrobky, které mají svoji tradici mimojiné v ruské kuchyni. Málokdo je dnes zvyklý pít každý den kefírové mléko. Tím, že jsou u nás ve stálé nabídce, hosté je mohou vyzkoušet a obohatit tak svoje stravovací návyky. Nabízíme dále i kvašenou zeleninu, která přináší do těla to, co se kvůli moderním potravinám vyplavuje z těla. Takové složky stravy jsou vhodné zejména pro lidi, kteří nejsou zvyklí na selskou kuchyni a jí převážně umělé potraviny. Lidské tělo neví, co si s nimi počít, organismus tyto složky přeměňuje v tuk, a to má negativní vliv na řadu funkcí. Dodržování dietního stravování naším hostům nezpůsobuje trávicí potíže, ale podporuje čištění, léčení a zavádění nových návyků přinášejících různé zdravotní benefity.

Co byste vyzdvihl v menu?

Potraviny připravujeme přirozeně na páře, což je velmi jednoduché zpracování a pro tělo nepředstavuje žádnou zátěž. Dietní maso a zelenina na páře mají své stálé místo v každodenní nabídce. To je jedním ze standardů, na kterém trváme, jelikož pobyt v Karlových Varech by měl být přímo spojený s celkovou léčbou, k níž dietní stravování nesporně patří. Pro kuchyň dále pravidelně objednávám například řeřichu, hráškové výhonky či výhonky z fazolí mungo. Pečujeme tak o trvalý přísun živých a čerstvých surovin.

Je vaše strava vyhovující pro hosty s různými alergiemi?

V naší kuchyni platí obecné pravidlo, že se hosté mohou kdykoli obrátit na kuchaře a konzultovat s ním jídelníček podle svých osobních potřeb. Vyhovíme alergikům, lidem s různými intolerancemi i těm, kteří jsou momentálně na ovocné dietě. Jsme otevření rovněž veganským požadavkům na úpravu jídla. Naše kuchyň disponuje bohatým výběrem různých typů rostlinného mléka a jiných alternativ. Máme s dietologickým stravováním bohaté zkušenosti a jsme v tomto směru ochotni dělat i malé zázraky!

Naše restaurace se však nevymyká běžné mezinárodní kuchyni: dietní možnosti jsou doplňkem obecné stravy, ale v souhrnu se snažíme vyhovět široké škále naší klientely, která se chce dobře najíst, mít z jídla dobrý pocit a zároveň obohatit své stravovací návyky.

Snídaně, oběd, večeře: můžete nám popsat, z čeho vybírají vaši hosté v průběhu celého dne?

Snídaně jsou v naší restauraci podávány formou švédských stolů. Z hotelových pokojů vás vyláká vůně čerstvě namleté kvalitní kávy Jacobs. Na oběd i na večeři si u nás hosté mohou vybrat z šesti hlavních jídel, které lze doplnit o salát a zeleninu podle chutě. K obědu i k večeři mají hosté na výběr z čerstvého a kompotovaného ovoce. Co se týče pitného režimu, ten je složen z pití karlovarského minerálního pramene a čerstvého čaje během celého dne.

Podle čeho si vybíráte dodavatele surovin?

Maso, ryby a pečivo pochází zejména od lokálních dodavatelů. Karlovarský rybář nás zásobuje čerstvými kapry a pstruhy. Jehněčí maso dostáváme rovněž od místního chovatele. Karlovarské celozrnné pečivo je samozřejmostí.